مقالات

با کاربرد های آچار هاتپ آشنا شوید + مزایا ، معایب و استانداردها

کاربرد آچار هاتپ

کاربرد آچار هاتپ در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. آچار هاتپ، یکی از ابزارهای صنعتی است که در جهت ایجاد سوراخ در یک خط لوله از آن بهره می گیرند. با استفاده از این آچار دیگر نیاز به قطع جریان سیال درون لوله نیست و عملیات سریع تر و با هزینه ای کمتر انجام خواهد شد. در این مقاله از مجله پژوهش سیستم نامی به ویژگی های آچار هاتپ، مزایا و معایب آن می پردازیم.

 

کاربرد آچار هات تپ و معرفی آن

آچار هاتپ در جهت جوشکاری یک اتصال و انشعاب گیری از خطوط فعال، استفاده می شود. کاربرد آچار هاتپ در صنایع مختلف باعث می شود تا فرآیند انشعاب گیری با هزینه و زمان کمتر انجام شود. صنایع پتروشیمی، معدن، شهرداری و جنگلداری با استفاده از این آچار بر خطوط فعال، انشعابات لازم را ایجاد می کنند. به وسیله این آچار دیگر نیازی به تخلیه یا متوقف کردن جریان سیالات درون خطوط نخواهد بود و بدون هزینه گزاف، هدر رفت زمان و خرابی و صدمات، پروژه انجام می شود.

مطالب بیشتر: هر آنچه که باید درباره انواع دستگاه گیوتین و کاربرد های آنها بدانید

کاربردهای متنوع هاتپ

آچار هاتپ یک ابزار دقیق و حرفه ای است که در ابعاد مختلفی تهیه و تولید می شود. کاربرد آچار هاتپ متنوع است به عنوان نمونه در بخش تاسیسات می توان از آن به عنوان ابزار اندازه گیری استفاده کرد. همچنین، در جهت بازرسی از مخازن، خطوط لوله، کنترل محصولات و تعمیرات و نگهداری خطوط متخصصان از آن استفاده می کنند.

 

استانداردهای عملیات هاتپ

در راستای اجرا عملیات هاتپ، استانداردهای جوشکاری و سرویس خطوط و لوله ها باید رعایت شود. مجریان کار باید در این زمینه تخصص و مجوزهای لازم را داشته باشند. انشعاب گیری تحت عملیات هاتپ باید با توجه به استانداردهای بین المللی معتبر انجام شود تا میزان ریسک پروژه به حداقل برسد. همچنین، استانداردهای زیست محیطی برای به حداقل رساندن ضایعات باید رعایت شود. کد استانداردهایی که باید رعایت شوند را در زیر آورده ایم:

  • API2201: استاندارد فنی و ایمنی در رابطه با عملیات انشعاب گیری
  • API1104: استاندارد جوشکاری بر روی خطوط لوله
  • ASME B5: استاندارد مربوط به فلنج در عملیات انشعاب گیری

 

مزایای آچار هاتپ

مطالب بیشتر: انواع دستگاه اسکوئیزر را بشناسید + کاربردهای هر یک

مزایای آچار هاتپ

یکی از مزایای اصلی عملیات هاتپ آن است که نیازی به توقف خطوط نیست. این مسئله به خصوص در صنایع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • آچار هاتپ در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، پتروشیمی، معدن، آب و فاضلاب و بسیار موارد دیگر، کاربرد دارد.
  • این آچار جایگزین مناسبی برای روش های سنتی برش و جوشکاری است.
  • کاربرد آچار هاتپ در پروژه باعث کاهش زمان و هزینه عملیات می شود.
  • خطرات ناشی از قطع جریان سیال را کاهش می دهد.
  • در صورت اجرای صحیح، مانع از ایجاد آلودگی محیط زیست خواهد شد.

 

معایب آچار هاتپ

آچار هاتپ مزایای زیادی نسبت به روش های سنتی دارد، با این حال دارای معایبی نیز هست:

  • نیاز به مهارت و تجربه دارد: تکنسین باید مهارت و تجربه کافی در رابطه با استفاده از آچار هاتپ را داشته باشد تا عملیات به درستی انجام شود.
  • هزینه بالا: قیمت این نوع آچار می تواند با توجه به اندازه و ویژگی هایش، بالا باشد.
  • محدودیت های کاربرد: آچار هاتپ برای برخی از خطوط قدیمی ممکن است قابل استفاده نباشد.

 

از هاتپ در چه خطوطی می توان استفاده کرد؟

کاربرد آچار هاتپ بر انواع مختلف خطوط لوله امکان پذیر است. از جمله:

  • خطوط نفت و گاز
  • آب و فاضلاب
  • انتقال مواد شیمیایی
  • خطوط لوله انتقال نیرو

لوله یا مخزن باید استحکام و سختی لازم برای به کارگیری هاتپ را داشته باشد. خطوط باید تحمل فشار در حین برش را داشته باشند تا مشکل اعوجاج رخ ندهد. پس از انجام عملیات هاتپ، نصب اتصالات می تواند از طریق جوشکاری یا اتصالات مکانیکی انجام شود. اسپلیت تی مکانیکی یکی از اتصالات رایج است که در خطوط فلزی از آن استفاده می کنند.

مطالب بیشتر: جوشکاری کاربید یا جوش کاربیت چیست؟ + مزایا

هاتپ بر روی چه سیالاتی قابل استفاده است؟

انشعاب گیری هاتپ بر روی اکثر سیالات امکان پذیر است، با این حال برخی از آنها ممکن است دشوار یا خطرناک باشند. به طور کلی انشعاب گیری گرم بر سیالاتی مانند آب، نفت خام و فرآورده های نفتی، گاز، محصولات پتروشیمی و بخار امکان پذیر هستند. دقت داشته باشید عملیات هاتپ برای سیالات سمی، رادیواکتیو یا فشار بالا مناسب نخواهد بود.

مراحل انجام عملیات هاتپ

مراحل انجام عملیات هاتپ

اشاره کردیم که این عملیات حتما باید توسط نیروی متخصص انجام شود. متخصصان با مطالعه طرح مراحل را مشخص خواهند کرد. در صورتی که در هر مرحله با مشکلی رو به رو شوند، مسیری جایگزین را ارائه خواهند داد، در غیر این صورت اگر انجام عملیات خطرناک باشد، عملیات متوقف و به مراتب بالاتر اطلاع داده خواهد شد.

در صورتی که برنامه ساخت اتصال مورد تایید قرار گیرد، ساخت اتصال انجام خواهد شد. سپس، ولو نصب می شود و دستگاه هاتپ بر روی ولو قرار می گیرد و پس انجام چند تست و آزمایش های اولیه، عملیات انشعاب گیری آغاز خواهد شد. در صورتی که عملیات با دقت انجام شود، انشعاب در کمترین زمان ایجاد می شود.

مطالب بیشتر: اصطلاحات جوشکاری که باید بدانید !

سخن پایانی

کاربرد آچار هاتپ را در این مقاله بررسی کردیم. این آچار در صنایع بزرگ نقش مهمی را بازی می کند. استفاده از آن باعث افزایش سرعت کار و کاهش هزینه ها خواهد شد. به کار گرفتن آن نیازمند دقت و مهارت است و باید طبق استانداردهای معرفی شده، عملیات هاتپ انجام شود. آچار هاتپ بر روی اکثر خطوط از جمله آب، نفت و گاز قابل اجرا است. برای اطلاعات بیشتر در زمینه آچار هاتپ و نحوه خرید آن می توانید با کارشناسان پژوهش سیستم نامی در تماس باشید.

 

سوالات متداول

1. آچار هاتپ چیست؟

یک آچار صنعتی است که در راستای ایجاد انشعابات خطوط از آن استفاده می کنند.

2. مزایای آچار هاتپ چیست؟

به کارگیری این آچار باعث کاهش هدر رفتن زمان، هزینه و خطرات زیست محیطی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *