جوشکاری یک فرایند پرسابقه برای ساخت ، فرم دهی و تعمیر مواد فلزی میباشد. برای این کار از زمانهای بالا برای ذوب و ترکیب مواد استفاده میکنند. در جوشکاری با استفاده از اشکال مختلف جوشکاری برای چسباندن و تعمیر قطعات فلزی میپردازیم. جوشکاری صرفاً دو قطعه را به هم متصل نمیکند بلکه با استفاده از گرمای شدید و افزودن برخی فلزات یا گازها باعث میشود ساختارهای فلزی دو قطعه متفاوت به هم متصل شده و یک قطعه جدید تولید می کنند. از اصلی ترین ابزار جوشکاری میتوان به ماده ای به نام پر کننده اشاره کرد. این ماده برای تسهیل در شکل گیری یک پیوند قوی بین فلزات پایه استفاده میشود. در این مطلب با انواع ابزار جوشکاری آشنا خواهید شد.
“برای خرید انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن کلیک نمایید”
انواع ابزار جوشکاری
۱ . کلاه جوشکاری : از مهمترین و ضروری ترین ابزارهای جوشکاری، کلاه جوشکاری میباشد. این کلاه های مخصوص جوشکاری مجهز به تیره کننده خودکار می باشند و به شما این امکان را میدهد که قبل از انجام جوشکاری به راحتی قطعه مورد نظر را مشاهده کنید و هنگام کار به کاهش میزان خطا کمک میکند.
۲ . گونیا : به کمک گونیا روی قطعه علامت گذاری میکنید و برش مورد نظر خود را انجام می دهید.
۳ . سوهان جوشکاری : کاربرد اصلی سوهان جوشکاری زمان اتمام پروژه میباشد. هنگامی که قطعات را برش می زنید با برآمدگی ها و زبری های مختلفی مواجه میشوید که باید آنها را با کمک سوهان جوشکاری از بین ببرید.
۴ . گیره یا انبر جوشکاری : برای نگهداری قطعات در جای مورد نظر به چندین گیره نیاز پیدا میکنید. این گیره ها قطعات را محکم در کنار هم نگه میدارد و شما به راحتی میتوانید کار خود را بر روی قطعات انجام دهید.
۵ . دستکش جوشکاری : یکی از ابزارهای مورد نیاز جوشکاری، دستکش جوشکاری میباشد. با دستکش جوشکاری می توانیم قطعات فلزی داغ را چندین ثانیه بدون اینکه آسیب به دست تان برسد نگه دارید. انواع دیگری از این دستکش ها وجود دارد که با توجه به نوع جوشکاری باید از آن استفاده کرد و نوع ضخیم آن برای مبتدیان پیشنهاد میشود.
مطلب پیشنهادی: جوشکاری لیزری چیست؟
۶ . عینک جوشکاری : داشتن عینک ایمنی جوشکاری برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب رسیدن به چشم ها ضروری میباشد. در طول مراحل جوشکاری جرقه هایی تولید میشود که در صورت برخورد با چشم ها مشکلات جدی به وجود میآورد.
۷ . آچار : از آچار برای باز و بسته کردن پیچ و مهره های دستگاه جوش و بست های قطعات استفاده میشود.
۸ . چکش : از چکش برای صاف کردن سطح جوشکاری و همچنین حذف سر باره های ناشی از آن روی سطح قطعات استفاده میشود.
۹ . انبر جوشکاری : اگر در طول فرایند جوشکاری به نگه داشتن قطعه احتیاج داشته باشید از انبر استفاده میکنید. انبر ها از جنس فولاد و همچنین در ابعاد و اندازههای مختلف تولید میشوند.
بیشتر بخوانید: 10 تا از نکات جوشکاری پلی اتیلن
۱۰ . برس جوشکاری : برای تمیز کردن سطح قطعات و کار قبل و بعد از جوشکاری از برس سیمی استفاده میکنیم. در این برس سیم های نازک از جنس فولاد ضد زنگ به کار میرود و به کمک ابزار برس میتوان فرآورده های ناشی از جوشکاری را به راحتی حذف کرد.
۱۱ . لباس جوشکاری : یکی دیگر از انواع ابزار جوشکاری ، لباس مناسب است. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لباس از روپوش یا پیش بند جوشکاری استفاده کنید. این لباس ها در برابر سوختگی و حرارت مقاومت بالایی دارند.
۱۲ . کلید سیلندر : از این کلید برای باز و بسته کردن سوپاپ کپسول گاز در جوشکاری گازی استفاده میکنیم.
۱۳ . دستگاه جوش : از مهمترین ابزار جوشکاری دستگاه جوش میباشد. این دستگاه در حالت کلی وظیفه تامین انرژی لازم برای جوشکاری را دارد. این دستگاه ها برقی میباشند و در مدلهای مختلف تولید نمیشود. جریان برق توسط این دستگاه در ولتاژ و آمپر معین به الکترود منتقل شده و باعث ذوب شدن آن برای جوشکاری میشود.
بیشتر بخوانید: با انواع روش های جوشکاری آشنا شوید + مقایسه
نکته ی پایانی
از جوشکاری برای فرم دهی و تعمیر مواد فلزی استفاده میکنند. برای جوشکاری از وسایل زیادی استفاده میشود. برخی از این وسایل شامل : کلاه جوشکاری ، دستکش جوشکاری ، سوهان جوشکاری ، گیره ها و انبر ها ، عینک ایمنی و موتور جوش میباشد.