دستگاه جوش، دستگاهی است که منبع تغذیه آن قادر به فراهم کردن جریان بالای جوشکاری میباشد. این تکنولوژی نو ظهور در کشورهای صنعتی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در کشور ما نیز تولید و استفاده از انواع دستگاه های اینورتر جوشکاری رواج بسیاری یافته است و تولید کننده داخلی توانایی تولید خود را به دلیل اینکه تامین کننده خوبی در زمینه های کابل جوش، انبر جوش و کانکتور جوش و کابل برق در داخل کشور عزیزمان دارم به اثبات رسانده اند. دستگاه جوش اینورتر به کمک یک سری ریکتیفایر و سوئیچ حالت جامد جریان متناوب ۶۰ هرتز برق ورودی را به جریان DCخروجی تبدیل میکند. مقدار این جریان خروجی و ولتاژ قابل تنظیم میباشد و در طول فرایند جوشکاری با نرم افزارهای کامپیوتر کنترل میشود. دستگاههای جوش اینورتر به طور قابل توجهی سبک تر و دارای مصرف برق کمتر نسبت به دستگاههای جوش سنتی میباشد.
“برای خرید انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن کلیک نمایید”
کاربرد دستگاه جوش اینورتر:
۱ . خط های ریلی
۲ . طراحی صنعتی
۳ . ساخت خودرو و لوله های نفتی
۴ . کارخانه های صنایع شیمیایی
۵ . صنایع هوا فضا
۶ . ساخت تجهیزات ریلی
۷ . کشتی سازی
۸ . تولید خودرو ساخت ماشین آلات های صنعتی
انواع دستگاه جوش اینورتر
دستگاه های جوش ابزارهای کارآمد و موثری در صنایع بزرگ و کوچک هستند. انواع مختلف دستگاه جوش برای اتصال دو فلز به یکدیگر کاربرد دارند. با پیشرفت تکنولوژی، انواع دستگاه های جوش دستخوش تغییراتی شده اند و به مرور به دستگاه هایی پیشرفته تر تبدیل شده اند. تغییرات در انواع دستگاه جوش میزان بازدهی و ایمنی دستگاه ها را تحت الشعاع قرار داده است. از جمله این تغییرات سهولت کار کردن با این ابزار و گسترش کاربرد آنها در بخش های متنوع صنعت است.
۱ . دستگاه اینورتر جوشکاری تفنگی
در سال های اخیر به دلیل تغییرات و پیشرفت های زیاد در صنایع و تکنولوژی، تحولاتی نیز در دستگاههای جوشکاری رخ داده است و باعث به وجود آمدن دستگاه جوشکاری اینورتر تفنگی شده است .
مزایا:
۱ . استفاده از آن بسیار راحت است و وزن کمی دارد و حمل و نقل آن دشوار نمیباشد.
دستگاه تفنگی سرعت کار شما را بالا میبرد و همانطور که از نام آن مشخص است ظاهر آن به شکل تفنگ و شبیه به دریل میباشد.
۲ . این دستگاه مجهز به تکنولوژی lGBT میباشد و بدون استفاده از انبر جوش، الکترودها با قطر های مختلف را ذوب میکند.
معایب:
۱ . نداشتن دید کامل نسبت به قطعه
۲ . خسته شدن دست در اثر نگه داشتن آن
دستگاه پس از اتصال دو شاخه به پریز برق الکترود را که در اینورتر تفنگی قرار دارد در جهت عقربه های ساعت چرخانده و محکم میشود. سپس کابل انبر اتصال به ترمینال منفی وصل میشود و با چرخاندن محکم میشود و در انتها با روشن کردن دستگاه جوش تفنگی و تنظیم آمپر مورد نظر جوشکاری را انجام میدهیم.
۲ . دستگاه جوش آرگون
کارایی این دستگاه جوش این امکان را فراهم آورده است که بتوان از این دستگاه در جریان های بالای برق استفاده نمود. ساختار و کارایی این دستگاه بسیار با کیفیت و مطابق با جدیدترین استانداردهای روز اروپا میباشد.
مزابا:
۱ . هنگام کار بسیار بی صدا عمل میکند و در نتیجه آلودگی صوتی ایجاد نمیکند.
۲ . از نظر مصرف برق و انرژی بسیار مقرون به صرفه میباشد.
۳ . قابلیت هم توسط یک نفر را دارد و بسیار راحت است.
۴ . قوس این دستگاه بسیار پایدار تر نسبت به سایر دستگاههای جوش میباشد.
معایب:
۱ . التهاب ریه ها
۲ . مشکلات قلبی
۳ . مشکلات گوارشی و صدمات کلیوی
۳ . دستگاه جوش دبل پالسی
یک فرایند جوشکاری است که از فرصت متفاوت برق استفاده کاری با استفاده از روش پالسی با دستیابی به سطح بالایی از مهره جوش است. استفاده از تغذیه اتوماتیک سیم برای کارهای جوشکاری تاثیر دارد. این روش امکان تنظیم پالس جریان و تنظیم سرعت تغذیه سیم را فراهم میکند و به موجب آن ظاهر جوش بهبود مییابد.
مزایا:
۱ . سرعت بالا
۲ . هزینه ی کمتر
معایب:
۱ . نیاز به مهارت بیشتر به دلیل ظرافت کار در این روش
مطالب بیشتر: مزایای جوش الکتروفیوژن چیست ؟+کاربردها و جزییات
انواع دیگر دستگاه جوش
- دستگاه های جوشکاری با ترانس های قدیمی
- دستگاه های مجهز به دینام یا مولد
- دستگاه های رکتی فایر
- دستگاه های اینورتر
۴. جوشکاری با ترانس های قدیمی
دستگاه های جوش ترانسفورماتوری از انواع دستگاه جوش هستند. این دستگاه ها از ساده ترین دستگاه های جوش هستند که جهت افزایش و کاهش ولتاژ از آن ها استفاده می شود. ولتاژ این دستگاه باید پایین باشد و جریان آن باید بالا در نظر گرفته شود. میزان ولتاژ آن حدود 10 تا 50 ولت است و شدت جریان الکتریکی باید 50 تا 400 آمپر تنظیم شود.
این دستگاه دو سیم پیچ اولیه و ثانویه دارد و ترانسفورماتورهای این دستگاه به دو شکل ساده و پیچیده طراحی شده است. در شکل ساده آن می توانید از باطری ماشین نیز استفاده کنید.
صدای کم و جرقه زیاد از دیگر ویژگی های این دستگاه است. در هنگام استفاده از این دستگاه نمی توانید از هر الکترودی استفاده کنید. دستگاه های ترانسفورماتوری وزن زیادی دارند و برق زیادی مصرف می کنند. در این دستگاه ها از تکنولوژی های جدید استفاده نشده است و نسبت به دستگاه های امروزی بسیار قدیمی هستند. در دنیای جوشکاران امروزی از این دستگاه زیاد استفاده نمی شود.
۵. جوشکاری با دستگاه مجهز به مولد
دستگاه مجهز به مولد یا دینام جوشکاری از دیگر انواع دستگاه جوش است که به دینام جوشکاری نیز معروف است. این دستگاه یک ژنراتور است و از ساده ترین نوع دستگاه جوش شناخته می شود. دینام جوشکاری کیفیت و کارایی بالاتری نسبت به دستگاه های ترانسفورماتوری دارند. اما وزن بالایی را دارا هستند و حجم زیادی را اشغال می کنند.
در هنگام انتخاب انواع دستگاه جوش باید به مزیت های آن از جمله سبک بودن و هزینه های نگهداری پایین توجه کنید. دستگاه دینام جوشکاری این مزیت را ندارد. کاربرد این دستگاه با توجه به نوع فعالیت شما باید متناسب باشد و با توجه به متریال و نوع فعالیت باید دستگاه را انتخاب کنید. از معایب این دستگاه ها می توان به صدای زیاد و آسیب رساندن به محیط زیست اشاره کرد.
۶. جوشکاری با دستگاه رکتی فایر
از دیگر انواع دستگاه جوشکاری می توان به دستگاه رکتی فایر اشاره کرد. این دستگاه ها مانند دستگاه های ترانسفورماتور سیستم یکسو شونده جریان الکتریسیته دارد. این دستگاه ها به کمک فیش مخصوصی جریان برق سه فاز را دریافت می کند. تغییر مقدار جریان در دستگاه رکتی فایر با پتانسیومتر انجام می شود. یک صفحه نمایش بر روی این دستگاه وجود دارد که برای نشان دادن مقدار خروجی آمپر است. کلید گردشی دستگاه رکتی فایر برای تغییر مقدار جریان دخیل است. این کلید دو درجه دارد. SMAW جهت جوشکار و GTAW جهت جوشکاری است.
از مزایای دستگاه رکتی فایر می توان به کیفیت بالای جوشکاری و امکان جوشکاری با الکترودهای مختلف اشاره کرد. در مواقعی که برق شهری در دسترس نیست، شما می توانید از این دستگاه استفاده کنید.
سوالات متداول
- انواع دستگاه جوش کدام است؟
دستگاه های ترانسفورماتوری، دینام جوشکاری، رکتی فایر و دستگاه اینورتر از جمله دستگاه های جوشکاری هستند.
- کدام دستگاه جوشکاری مناسب جوشکاری های خانگی است؟
دستگاه جوش اینورتر برای جوشکاری های کوچک و جوشکاری های خانگی بسیار مناسب است.
نکته ی پایانی
دستگاه جوش اینورتر برای جوشکاری با جریان بالا است که با فناوری مدرن و پیشرفته ساخته شده و منبع تغذیه آن توانایی فراهم آوردن جریان بالا برای جوشکاری را دارد. جریان خروجی و ولتاژ دستگاه جوش اینورتر قابل تنظیم است و در طول جوشکاری توسط ولوم آمپر خروجی، کنترل میشود.