مقالات

انواع کلمپ را بشناسید + کاربرد ها، مزایا و معایب هرکدام

انواع کلمپ

انواع کلمپ را می توان در صنایع مختلف خودرو، تهویه مطبوع، محوطه های صنعتی، ماشین آلات صنعتی و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد. کلمپ ها وسایلی کاربردی هستند که در جهت ثابت نگه داشتن قطعات یا تجهیزات دیگر استفاده می شوند. جهت انتخاب کلمپ متناسب با پروژه خود، بهتر است انواع کلمپ های موجود در بازار را بشناسید. در این مقاله پژوهش سیستم نامی انواع کلمپ، مزایا و معایب هر یک را بررسی خواهیم کرد.

معرفی انواع کلمپ

کلمپ یا گیره، ابزاری است که در جهت ثابت کردن قطعات در محل مورد نظر یا اتصال دو یا چند قطعه به یکدیگر استفاده می شود. این نوع گیره در صنایع گوناگونی استفاده می شود، به عنوان مثال در صنایع چوب برای برش قطعات به صورت منظم و یکدست، از کلمپ استفاده می کنند. انواع کلمپ توسط مهندسان ساخته شده اند تا در صنایع متنوع قابل استفاده باشند.

مطالب بیشتر: هر آنچه که باید درباره انواع دستگاه گیوتین و کاربرد های آنها بدانید

کاربرد کلمپ

به وظیفه کلمپ اشاره کردیم. انواع آن را می توان بر حسب نوع کاربرد و صنایع دسته بندی کرد. صنایع مکانیک، ساخت و ساز، برق و الکترونیک و پزشکی و دندانپزشکی برخی از مواردی هستند که در آنها از گیره یا کلمپ استفاده می کنند. شکل ظاهری و حتی وظیفه آنها می تواند در هر صنعت متفاوت باشد. به عنوان مثال در صنایع برق، از کلمپ متر استفاده می کنند تا میزان جریان برق را اندازه گیری کنند.

کاربرد کلمپ

از نظر بدنه و ساختار نیز می تواند کلمپ ها را دسته بندی کرد:

  • کلمپ کششی: این نوع گیره از نیروی کششی استفاده می کند تا قطعات را در جای خود نگه دارد. همچنین می توان آن را در جهت جا به جایی قطعات با وزن های مختلف استفاده کرد. برخی مدل ها توانایی حمل قطعاتی با وزن 500 کیلوگرم را نیز دارند.
  • کلمپ فشاری افقی: کلمپ های فشاری به گونه ای طراحی شده اند که با اعمال فشار افقی قطعات را در محل مورد نظر نگه دارند. آنها از یک صفحه ثابت و یک صفحه متحرک تشکیل می شوند و دو صفحه به وسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل شده اند.
  • کلمپ دسته عمودی: این نوع کلمپ نیز از نیروی فشار استفاده می کند و دارای دستگیره ای است که با حرکت آن به صورت عمودی، قطعه را در محل خود نگه می دارد. از آن در سوراخ کاری و برش استفاده می کنند.
  • کلمپ دسته افقی: این گیره نیز در شابلون های سوراخ کاری قابل استفاده است. هرم آن به صورت افقی حرکت کرده و با اعمال فشار بالا، مانع از حرکت قطعه خواهد شد.

مطالب بیشتر: با کاربرد های آچار هاتپ آشنا شوید + مزایا ، معایب و استانداردها

مزایای انواع کلمپ

به طور کلی گیره های صنعتی از قدرت و استحکام بالایی برخوردار هستند. شما می توانید انواع مرغوب آن را در بخش محصولات پژوهش سیستم نامی مشاهده کرده یا در صورت نیاز با کارشناسان مجموعه در تماس باشید تا گیره مد نظر خود را تهیه فرمایید.

سرعت و سهولت استفاده از کلمپ ها باعث شده در صنایع مختلف به راحتی از آنها استفاده کنند. گیره ها می توانند قطعات با اشکال و اندازه های مختلف را در محل مورد نظر ثابت نگه دارند. موارد گفته شده مزایای کلی کلمپ بود. در ادامه مزایای و معایب هر یک از انواع کلمپ های معرفی شده در بالا را مطرح خواهیم کرد.

مزایای کلمپ کششی

  •  قدرت بالا: این گیره می تواند با نیروی زیاد قطعه را در محل خود ثابت نگه دارد.
  • تنوع کاربرد: کلمپ های کششی در صنایع مختلف از جمله مکانیک در هنگام مونتاژ و تعمیر قطعات استفاده می شود. این گیره در صنایع ساخت و ساز و برق نیز قابل استفاده است و در جهت فیکس کردن قطعات چوبی، فلزی و بتنی استفاده می شود.

معایب کلمپ کششی

نیاز به فضای زیادی دارد و برای استفاده از آن باید محیط و فضای کافی داشته باشید. در صورتی که کاربر مهارت کافی در جهت استفاده از آن را نداشته باشد، این امکان وجود دارد که به قطعه آسیب برساند.

مزایای کلمپ فشاری

قدرت بالایی دارد و با اعمال فشار افقی قطعات را در جای خود ثابت نگه می دارد. دوام و استحکام: اغلب کلمپ های فشاری از جنس فولاد ساخته می شوند و در برابر ضربه، سایش و خوردگی مقاومت می کنند.

معایب کلمپ فشاری

مراقبت و نگهداری از قطعات سازنده آن باید به طور منظم انجام شود. پیچ و مهره های به کار رفته در آن می توانند شل شوند و مشکل ساز باشند. به همین سبب باید به طور منظم پیچ و مهره بررسی شده و در صورت نیاز تعویض گردد.

مطالب بیشتر: انواع دستگاه اسکوئیزر را بشناسید + کاربردهای هر یک

مزایا کلمپ دسته افقی و عمودی:

هر دو قابلیت تنظیم دارند. به راحتی می توان دسته عمودی یا افقی آن را به میزان دلخواه تنظیم کرد و فشار وارد بر قطعه را کنترل نمود. کلمپ های دسته عمودی دارای یک اهرم ساده هستند و این امر باعث سهولت کار می شود. نوع دسته افقی، از قدرت بیشتری برخوردار است و قطعه را محکم در جای خود نگه می دارد.

معایب کلمپ های دسته عمودی و افقی:

هر دو کلمپ در صورتی که به درستی تنظیم نشوند، ممکن است به قطعات آسیب برسانند و حتما لازم است افراد ماهر و با تجربه از آنها استفاده کنند. همچنین، هر دو گیره نیاز به فضای کافی برای قرار گیری دارند و ممکن است در کارگاه های خانگی نمی توان از آنها استفاده کرد.

سخن پایانی

گیره های صنعتی یا کلمپ پلی اتیلن وسایلی کاربردی هستند که در صنایع مختلف از جمله مکانیک، برق و ساخت و ساز استفاده می شوند. انواع متنوعی از آن تولید شده است تا پاسخگوی نیازهای مختلف باشند. در این مقاله پژوهش سیستم نامی، انواع گیره های موجود را بررسی و مزایا و معایب هر یک را مطرح کردیم. شما می توانید برای انتخاب کلمپ مناسب، با کارشناسان ما در تماس باشید.

سوالات متداول

  • کلمپ دسته افقی چیست؟

این کلمپ دارای یک دسته افقی است که به وسیله آن می توان میزان فشار وارده بر قطعه را کنترل کرد. استفاده از آن نیازمند نیروی بالای نیست و با حرکت اهرم، فشار به راحتی بر قطعه اعمال می شود.

  • چون کلمپی در صنایع مکانیک استفاده می شود؟

کلمپ نوع کششی و کلمپ انشعاب کابل خود نگه دار در بخش مکانیک استفاده می شوند.

مطالب بیشتر: اصطلاحات جوشکاری که باید بدانید ! 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *