مقالات

با انواع مشعل جوشکاری آشنا شوید

انواع مشعل جوشکاری

با انواع مشعل جوشکاری آشنا شوید. جوشکاری از بهترین و قدیمی‌ ترین روش‌ های مورد استفاده در صنعت به منظور اتصال دو قطعه می‌باشد . جوشکاری از حوزه ‌هایی است که بسیار وسیع می‌باشد و از بخش‌های مختلف تشکیل شده است . فرایند جوشکاری متناسب با نوع مواد مورد استفاده یا محل انجام آن راهکار مختلفی را به مهندسان ارائه می‌دهد ، علاوه بر این روش‌ها و شیوه‌های متفاوتی در زمینه جوشکاری وجود دارد که لازم است به بهترین شکل درباره آن تحقیق شود ، این اطلاعات درباره این است که بدانیم جوشکاری به چه روش‌ها و یا با چه دستگاه ‌هایی انجام می‌شود .

 

از انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن دیدن نمایید

 

جوشکاری را می‌توان اینطور توصیف کرد که در آن دو قطعه فلزی و حتی غیر فلزی به وسیله گرم کردن محل اتصال و یا ذوب کردن قطعه اتصال به یکدیگر متصل می‌شوند و توجه به پارامترهای جوشکاری دارای اهمیت می‌باشد و اگر به این مورد توجه نکنید ممکن است در نهایت محصول مناسبی تولید نشود . از روش ‌های اصلی جوشکاری می‌توان به جوشکاری در حالت جامد ، جوشکاری مقاومتی ، جوشکاری برق ، جوشکاری با گاز اکسیژن اشاره کرد .

مشعل جوشکاری چیست؟

مشعل جوشکاری ابزاری است که شعله ای را با دمای بالا تولید کرده تا دو قطعه فلز را ذوب کند و به یکدیگر متصل کند .

 انواع مشعل جوشکاری متشکل از قسمت‌های زیر می‌باشد :

۱ . شیرهای اکسیژن و استیلن

۲ . لوله اختلاط

۳ . دسته مشعل

۴ . نازل

شعله مشعل جوشکاری را با دستگیره های روی دسته برای تنظیم میزان مخلوط سوخت و اکسیژن می‌توان کنترل کرد .

مشعل جوشکاری

انواع مشعل جوشکاری

۱ . مشعل جوشکاری با فشار مثبت : مشعل جوشکاری با فشار مثبت که به عنوان مشعل های جوشکاری فشار مساوی یا فشار متوسط نیز شناخته می‌شود ، نوع خاص از انواع مشعل جوشکاری می‌باشد که نیاز به تامین اکسیژن و گاز سوخت دارد .

 در این نوع از انواع مشعل جوشکاری اکسیژن و گاز سوخت با فشار مساوی وارد محفظه اختلاط می‌شوند که در این بخش چند لوله اختلاط کننده وجود دارد که از استیل موجود در لوله های فشار قوی بهره میبرد و با تعویض سر مشعل امکان ایجاد شعله های مختلف نیز وجود دارد . برای جوش دادن ورق فولادی به ضخامت یک میلی‌ متر در هر ساعت تقریباً ۱۰۰ لیتر اکسیژن و ۱۰۰ لیتر استیلن مصرف می‌شود و در شرایط مساوی با یکدیگر مخلوط شده و در فرایند جوشکاری استفاده می‌شود .

۲ . مشعل انژکتوری : این نوع مشعل از نظر ظاهری شبیه مشعل های مثبت هستند اما مکانیزم داخلی آنها متفاوت می‌باشد ‌. مهمترین تفاوت آن این است که مشعل های انژکتوری می‌توانند فشار گاز استیلن را تنظیم کنند کاری که مشعل های با فشار مثبت نمیتوانند انجام دهند .

از مشعل انژکتوری برای استفاده در فرایند های جوشکاری اکسی استیلن و برش کاری اکسی گاز استفاده می‌شود . مهمترین ویژگی این مشعل این است که در قسمت وسط سوراخ ‌های ریزی دارد که گاز اکسیژن با فشار ۲.۵ تا ۳ بار از آن خارج می‌شود ، در اطراف آن سوراخ‌ های با زاویه قرار دارد تا گاز استیل با فشار کم و در حدود نیم بار وارد شود . خارج شدن گاز اکسیژن از سوراخ انژکتور و ورود آن به فضایی بزرگتر باعث ایجاد خلا شده که گاز استیلن را با خود به سمت محفظه اختلاط میبرند .

پس از مختلط شدن گاز اکسیژن و استیلن در محفظه اختلاط این مخلوط از سر نازل برای احتراق خارج می‌شود .

بر اساس کاربرد در صنایع لوله کشی و لحیم کاری چهار نوع مشعل جوش انژکتوری وجود دارد :

۱ . مشعل های لحیم کاری

۲ . مشعل های پروپان

۳ . مشعل های گاز مپ

۴ . مشعل جوشکاری اکسی استیلن

منبع تغذیه انواع مشعل جوشکاری برق یا گاز می‌باشد ، در ایران چنین مرسوم شده که آن دسته از مشعل‌ هایی که منبع تغذیه شان گاز است مشعل نامیده شود و آن‌ هایی که با برق تغذیه می‌شوند تورچ نامگذاری شود .

نکته ی پایانی

مشعل جوشکاری ابزاری است که شعله ‌ای با دمای بالا تولید می‌کند تا دو قطعه فلز را ذوب کرده و به یکدیگر متصل کند . انواع مشعل جوشکاری شامل مشعل جوشکاری با فشار مثبت و مشعل جوشکاری نوع انژکتوری می‌باشد . در مشعل جوشکاری با فشار مثبت اکسیژن و گاز سوخت با فشار مساوی وارد محفظه اختلاط می‌شود در این قسمت چند لوله مخلوط کننده وجود دارد که از استیلن موجود در لوله‌ های فشار قوی بهره میبرد . مهمترین تفاوت مشعل انژکتوری با فشار مثبت این است که مشعل انژکتوری می‌تواند فشار گاز استیلن را تنظیم کند اما مشعل های با فشار مثبت نمیتوانند این کار را انجام دهند . امیدواریم این مطالب از پژوهش سیستم نامی برای  شما عزیزان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *