جوشکاری فرایندی است که در صنایع مختلف برای اتصال دائم میان دو قطعه انجام می گیرد و دستگاه جوش ابزاری است که برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر استفاده می شود.اما دستگاه جوش خورشیدی چیست؟ با پژوهش سیستم نامی همراه باشید تا با این دستگاه و انواع آن آشنا شوید.
نحوه کار کردن دستگاه جوش
دستگاه جوش مانند هر دستگاه دیگری برای کار کردن مراحلی دارد و امروز رایج ترین نوع جوش دادن جوشکاری با الکترود است. برای کار کردن با دستگاه ابتدا باید تنظیمات اولیه آن را انجام دهید برای مثال درجه آمپر خروجی و سایر ولوم های دستگاه جوش با توجه به نوع جوشکاری که قرار است انجام دهید ، تنظیم کردن آمپر خروجی دستگاه با الکترود مورد استفاده در جوشکاری بسیار مهم است. برای کاهش میزان مصرف برق دستگاه جوش را در توانایی پایین تر انتخاب کنید و از الکترودهای کوچک استفاده کنید زیرا علاوه بر توانایی بالایی که دارد برق کمتری استفاده می کند.
بیشتر بخوانید: با انواع دستگاه جوش (اینورتر) آشنا شوید
دستگاه جوش خورشیدی چیست ؟
اینورتر وسیله ای است که برق مستقیم یا DC دریافتی را به یک برق متناوب یا ac با ولتاژ بالاتر و همتراز با ولتاژ برق شهر تبدیل می کند. اینورتر خورشیدی برای تبدیل نور به انرژی الکتریکی استفاده می شود و اجزای مختلف الکتریکی و الکترونیکی متصل به مدار نیز به این تبدیل کمک می کند. اینورتر خورشیدی نقطه مقابل یک آداپتور یا منبع تغذیه معمولی است . همانطور که از نام این ابزار پیدا است اینورتر خورشیدی انرژی خود را از خورشید تامین می کند.
دو هدف مهم اینورتر خورشیدی این است که توان ورودی DC را به جریان ac خروجی مناسب تبدیل کند و حداکثر توان را از منبع نور دریافت کند. عملکرد اینورتر اولین طبقه این وسیله با استفاده از یک مبدل DC به DC ولتاژ ۱۲ ولتی و مستقیم ورودی را به ولتاژ DC بالاتری تبدیل می کند و سپس با یک مدار سوئیچینگ این ولتاژ DC جای خود را به یک ولتاژ ac یا متناوب با شکل موج سینوسی داده و یک شکل موج تقریبا سینوسی شبیه سازی می شود. خروجی این قطعات باعث ایجاد شکل موج های مربعی ساده ای می شود که معمولاً وجود هارمونیک ها با فرکانس های بالاتر را پنهان می کند.
بیشتر بخوانید: با بهترین دستگاه های جوش خانگی آشنا شوید
انواع اینورتر خورشیدی
- اینورتر مرکزی
- اینورتر رشته ای
- اینورتر چند رشته ای
- اینورتر خورشیدی آنگرید
- اینورتر خورشیدی آفگرید
مزایای دستگاه جوش خورشیدی یا سولار
- کاربری بالا: می تواند به طور مداوم به مدت ۲۴ ساعت کار کند.
- اندازه کوچک و وزن سبک: وزن آن تنها چند ده کیلوگرم است.
- محیط سالم: برای حفاظت از محیط زیست حفظ انرژی و عملیات ایمنی مناسب است زیرا بدون صدا و گرد و غبار است.
- حفاظت جامع: این دستگاه دارای عملکرد هایی مانند : علائم هشدار اضافه ولتاژ، گرمای بیش از حد، جریان بیش از حد، کمبود آب، کنترل و حفاظت خودکار میباشد.
- راحتی استفاده: برخی افراد تصور می کنند که کارکردن با اینورتر جوشکاری برای افرادی که تجربه کافی ندارند سخت است اما این واحد های جوشکاری قابلیت هایی را ارائه می دهند که استفاده از آنها را آسان می کند. بیشتر اینورتر های جوشکاری از صدمات وارد به دستگاه در مقابل سربار جریان، سربار ولتاژ و افزایش دمای بیش از حد محافظت می کند.
از انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن مجموعه ما دیدن نمایید
معایب دستگاه جوش خورشیدی یا سولار
- هزینه تعمیر: تعمیر دستگاه های جوشکاری و نگهداری از آنها با توجه به سرویس هایی که باید برای آنها انجام شود گران قیمت است.
- جریان های منظم: دستگاه های جوش اینورتر از جریان های منظم استفاده می کنند زیرا آنها دارای کامپوننت هایی با تکنولوژی بالا هستند و این خاصیت دستگاه های جوش اینورتر را در مقایسه با سایر دستگاه های جوشکاری شکننده می کند و دلیل شکستگی آن سرعت بالای فرسوده شدن آنها است.
- کامپوننت: بیشتر معایب دستگاه جوش اینورتر مربوط به کامپوننت های زیاد الکتریکی است، ساختار اینورتر پیچیده است و اشکال زدایی فرایند، تولید، تست و همچنین تنظیم پارامترهای دستگاه نیز در اینورتر جوشکاری سخت است.
نکته پایانی
از دستگاه جوش برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر استفاده می کنند. امروزه برای جوشکاری بیشتر از دستگاه های جوشکاری اینورتر استفاده می کنند. دستگاه های جوشکاری اینورتر نوع جدیدی از دستگاه های جوشکاری هستند که دارای مزیت هایی بی شمار در مقایسه با دستگاه های جوشکاری قدیمی هستند. اینورتر خورشیدی نقطه مقابل یک آداپتور یا منبع تغذیه معمولی است در واقع اینورتر خورشیدی برای تبدیل نور به انرژی الکتریکی استفاده میشود و اجزای مختلف الکتریکی و الکترونیکی متصل به مدار نیز به این تبدیل کمک میکند . اینورتر خورشیدی باید توان ورودی DC را به جریان ac خروجی مناسب تبدیل کند و حداکثر توان را از منبع نور دریافت کند.