شاید برایتان جالب باشد که بدانید، یکی از راه های شارژ باطری اتومبیل، شارژ باطری با دستگاه جوش است. استفاده از اینورتر جوشکاری برای شارژ باطری، نیاز به آگاهی، تخصص و رعایت نکات ایمنی دارد. با این حال، افراد عادی نیز می توانند در مواقع ضروری و در صورت عدم دسترسی به متخصص، با رعایت دستورالعمل ها و نکات ایمنی، بدون آنکه آسیبی به باطری وارد شود، در مدت زمان معین باطری خودرو را شارژ نمایند. برای کسب آگاهی بیشتر درباره چگونگی شارژ باطری با دستگاه جوش و نکات ایمنی آن، مطالب تهیه شده توسط شرکت پژوهش سیستم نامی را مطالعه نمایید.
برای دیدن انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن مجموعه ما کلیک کنید
بهترین روش های شارژ باطری خودرو
همواره پس از استفاده طولانی از باطری ها و اتمام طول عمر آن ها، می بایست به روش های مختلف از قبیل شارژ باطری با استفاده از روش باطری به باطری، با استفاده از دینام خودرو و شارژ باطری با دستگاه جوش، آن ها را شارژ کنید. در ادامه به معرفی بهترین روش های شارژ باطری خودرو می پردازیم.
شارژ باطری خودرو با استفاده از شارژر مخصوص باطری
بهترین، امن ترین و سریع ترین روش برای شارژ باطری خودرو، استفاده از شارژر مخصوص آن است. برای این کار می بایست، باطری خودرو را پیاده کرده و در صورت نیاز مقداری آب مقطر به آن اضافه کنید. سپس ترمینال های آن را تمیز کرده و سر مثبت شارژر را به ترمینال مثبت و سر منفی را به ترمینال منفی باطری متصل کنید. در این روش می بایست جریان شارژر را روی 5 درصد ظرفیت باطری تنظیم کنید.
شارژ باطری خودرو با استفاده از روش باطری به باطری
روش باطری به باطری، رایج ترین و آسان ترین روش شارژ باطری خودرو است، که به دانش و آگاهی خاصی نیاز ندارد. برای این کار می بایست ابتدا خودروها را به هم نزدیک کرده و آن ها را خاموش کنید. سپس دو گیره رنگی کابل را به دو قطب مثبت باطری ها متصل کرده و گیره منفی سیاه رنگ کابل را به قطب منفی باطری سالم و سر دیگر را به بلوک موتور یا یک پایه فلزی وصل کنید. در ادامه کافیست اتومبیل خراب را روشن کنید، تا باطری شارژ شود.
بیشتر بخوانید: با انواع دستگاه جوش (اینورتر) آشنا شوید
شارژ باطری خودرو با استفاده از دینام ماشین
دینام خودرو، وسیله ایست که برق تولید می کند و می تواند در صورت نیاز باطری اتومبیل را شارژ کند. تنها کافیست اتومبیل را به مدت نیم ساعت روشن بگذارید تا دینام، باطری را شارژ نماید.
شارژ باتری ماشین با استفاده از لپتاپ
یکی از روش های شارژ باطری خودرو در مواقع ضروری و در صورت عدم دسترسی به سایر روش ها، استفاده از آداپتور لپ تاپ است. ولتاژ نامی آداپتور لپ تاپ، 19 ولت است و این کار حدود 15 ساعت طول می کشد. همچنین لازم به ذکر است، با این روش باطری خودرو به طور کامل شارژ نخواهد شد و این کار تنها، یک ترفند در مواقع اضطراری است.
برای این کار به لوازم و تجهیزات ساده از قبیل شارژر لپتاپ، یک لامپ ۲۱ وات، چند کابل با رنگهای مختلف، نوار عایق، دو عدد گیره و مولتیمتر دیجیتال نیاز دارید.
شارژ باطری با دستگاه جوش
در برخی موارد نیز شما می توانید روش شارژ باطری با دستگاه جوش، یا همان اینورتر جوشکاری را انتخاب کرده و باطری خودرو را تا حدی شارژ نمایید. البته لازم به ذکر است، که در این روش باید نکات ایمنی را به دقت رعایت نمایید، تا از سلامت شما و قطعات اتومبیل به خطر نیفتد.
برای استفاده از روش شارژ باطری با دستگاه جوش به لوازم و تجهیزات ساده و مقرون به صرفه نیاز دارید، که عبارتند از:
- اینورتر جوشکاری با آمپراژ کافی؛ اینورتر جوشکاری باید توان کافی، که به ظرفیت باطری خودرو بستگی دارد، را برای شارژ باطری داشته باشد.
- کابل برق با طول و جنس مناسب
- اتصالات با جنس و کیفیت مطلوب
- کابل جوشکاری با ترمینال های مثبت و منفی
- دو عدد انبر جوشکاری
- لباس، عینک و دستکش جوشکاری
مراحل شارژ باطری با دستگاه جوش
- ابتدا می بایست باطری خودرو را از مدار خارج کنید؛ برای این کار دو سر سیم مثبت و منفی باطری را از دو قطب آن جدا کنید.
- اکنون، کابل برق را از ترمینال مثبت اینورتر به قطب مثبت باطری و از ترمینال منفی به قطب منفی باطری متصل نمایید.
- در نهایت، اینورتر جوشکاری را روشن کرده و جریان شارژ را معادل 10 الی 20 درصد ظرفیت باطری تنظیم نمایید. این جریان حدود 10 الی 15 آمپر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مصرف برق دستگاه جوش چند وات است؟
نکات ایمنی شارژ باطری با دستگاه جوش
همانطور که گفته شد، شارژ باطری با دستگاه جوش، بسیار خطرناک و نیازمند تخصص بالا و رعایت نکات ایمنی بسیاری است. بنابراین پیش از هرگونه اقدام به شارژ باطری، نکات ایمنی را به دقت مطالعه نمایید. برخی از مهم ترین نکات درباره شارژ باطری با دستگاه جوش عبارتند از:
- همیشه از عینک ایمنی، دستکش و لباس محافظ استفاده کنید.
- هرگز باطری را به طور مستقیم به اینورتر وصل نکنید.
- هرگز از دستگاه جوش برای شارژ باتری اتومبیلی که خراب است یا نشتی دارد استفاده نکنید.
- از تماس مستقیم دست یا بدن با باطری ماشین خودداری کنید.
- در محیط های مرطوب یا آتش زا از شارژ باطری با دستگاه جوش خودداری کنید.
سوالات متداول
- آیا دستگاه جوش باطری ماشین را خراب می کند؟
خیر، به طور کلی استفاده از مبدل برق به باطری خودرو آسیبی نمی رساند.
- مدت زمان شارژ باطری با دستگاه جوش چقدر است؟
این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد، اما به طور کلی، یک باتری 12 ولتی 100 آمپر ساعتی با اینورتر 10 آمپری در حدود 10 الی 12 ساعت شارژ می شود.
سخن پایانی
در مقاله فوق به بررسی انواع روش های شارژ باطری خودرو از قبیل شارژ باطری با دستگاه جوش پرداخته ایم. شاید شارژ باطری به وسیله اینورتر، روشی مرسوم و ساده نباشد، اما در مواقع ضروری و در صورت عدم دسترسی به تجهیزات لازم، یکی از مفرون به صرفه ترین روش های ممکن خواهد بود. افراد می توانند با رعایت نکات ایمنی و انجام صحیح مراحل اتصال، بدون آسیب به خود و باطری خودرو، باطری را در مدت زمان معین شارژ کنند. شما می توانید جهت تهیه انواع دستگاه جوش، لوازم جانبی و ابزارآلات برقی، با شرکت پژوهش سیستم نامی در ارتباط باشید.