دستگاه جوش ابزاری است که برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر استفاده می شود. این ابزار از کاربرد های ویژه ای در صنایع جوشکاری برخوردار است. دستگاه جوش وسیله برقی است که در انواع مختلفی تولید می شود. جوشکاری در واقع فرایندی است که در صنایع مختلف برای اتصال دائم میان دو قطعه انجام می گیرد. در هنگام خرید دستگاه جوش باید به مصرف برق دستگاه جوش توجه داشت. با پژوهش سیستم نامی همراه باشید.
نحوه کار دستگاه جوش
نحوه کار دستگاه جوش به گونه ای است که با استفاده از جریان الکتریکی و قوس الکتریکی موجب اتصال قطعات به یکدیگر می شود. برای شروع جوشکاری ابتدا باید دستگاه جوش را روشن کرد و تنظیمات اولیه را انجام داد برای مثال درجه آمپر خروجی و سایر ولوم های دستگاه جوش با توجه به نوع جوشکاری که قرار است انجام شود. سپس کابل های مورد نیاز مانند انبر جوش و انبر اتصال را به دستگاه و قطعه فلزی وصل می کنیم وصل کردن این کابل ها در هنگام جوشکاری باعث ایجاد قوس الکتریکی خواهد شد و سبب اتصال دو فلز در جوشکاری می شود، وصل کردن الکترود مناسب با آمپر خروجی و ضخامت فلزی در این مرحله انجام می شود.
مطلب پیشنهادی: نکات نگهداری دستگاه جوش چیست؟
الکترود در جوشکاری واسطه بین مواد جوشکاری و قطعه فلز می باشد، هنگام جوشکاری با فاصله گرفتن الکترود از قطعه فلز به اندازه ۲ الی ۴ میلی متر قوس الکتریکی بین فلز و الکترود ایجاد می شود و پس از ایجاد قوس الکتریکی فرایند ذوب شدن الکترود و متصل شدن فلزات به یکدیگر انجام می شود. میزان مصرف انرژی این دستگاه نسبت به نمونه های جوش سنتی کمتر می باشد. در برخی مدل ها با توان ۲۰۰ آمپر مصرف برق سیستم حدود ۴ تا ۵ کیلووات می باشد.
در هنگام جوشکاری وجود اکسیژن و دیگر گازهای موجود در هوا می توانند باعث اختلال در فرایند جوشکاری شوند و این اختلال باعث پایین آمدن کیفیت و تمیزی نتیجه کار در جوشکاری خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل از گاز هایی مانند هلیوم، آرگون و دی اکسید کربن، بسته به نوع دستگاه جوش استفاده می شود، این گازها مانند یک عایق و محافظ مانع از ورود هوا در جوشکاری می شود.
بیشتر بخوانید: با انواع دستگاه جوش (اینورتر) آشنا شوید
مصرف برق دستگاه جوش
یکی از موارد بسیار مهمی که بر خرید شما موثر می باشد سنجش و اندازه گیری ولتاژ مصرف دستگاه می باشد که می توانید هزینه های مجموعه را از نظر انرژی محاسبه کنید. دستگاه جوش مطابق با استاندارد های متفاوتی تولید می شود و هنگام خرید باید متناسب با نیاز مجموعه اقدام به خرید دستگاه جوش کنید. توجه به میزان مصرف انرژی دستگاه به شما کمک می کند به دنبال ابزارآلاتی باشید که در عین کاربری بالا فرایند جوش را با کمترین انرژی مصرفی انجام دهد.
مطالب بیشتر: دستگاه جوش خورشیدی یا سولار چیست؟ + مزایا و معایب
دلایل اهمیت مصرف انرژی در دستگاه جوش
- بهبود پایداری عملکرد: در صورتی که دستگاه جوش مصرف زیادی داشته باشد با مشکلاتی مانند افزایش دمای دستگاه و خطر نقص در عملکرد روبه رو می شود.
- تاثیرات زیست محیطی: مصرف بیش از حد انرژی در دستگاه جوش تاثیر زیست محیطی جبران ناپذیری دارد. با بهینه سازی انرژی مصرف برق کاهش می یابد و آلودگی کمتری وارد محیط زیست می شود.
- کاهش هزینه: ارزیابی میزان مصرف انرژی دستگاه جوش در محاسبه هزینه ها به شما کمک خواهد کرد با کاهش مصرف انرژی هزینه برق کمتری برای فرایند جوشکاری پرداخت شود.
چند راهکار برای کاهش مصرف برق در دستگاه جوش
- مدت زمان جوشکاری: هرچه زمان فرایند جوشکاری کمتر باشد از میزان مصرفی انرژی آن نیز کاسته می شود.
- نوع الکترود مصرفی: استفاده از الکترود هایی با اندازه کوچک تر و وزن کمتر منجر به مصرف انرژی کمتری می شود.
- توان دستگاه های جوش: دستگاه جوش اینورتر با توان بالاتر معمولاً مصرف انرژی بیشتری دارند.
- حالت کار: پارامترهای مختلف در حالت های کاری مانند جوشکاری mma و tig منجر به صرفه جویی در هزینه های تولید خواهد شد، شما می توانید برای کاهش مصرف برق از دستگاه جوش اینورتر کوچک تر در توان های پایین تر استفاده کنید، همچنین الکترود های کوچک نیز توانا هستند و می توانید به خوبی از آنها برای جوشکاری استفاده کنید.
از انواع دستگاه جوش الکتروفیوژن مجموعه ما دیدن نمایید
نکته ی پایانی
دستگاه جوش ابزاری است که برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر استفاده می شود، این ابزار کاربردهای زیادی در صنایع جوشکاری دارد. در هنگام خرید دستگاه جوش یکی از موارد مهم بر خرید شما موثر می باشد، سنجش و اندازه گیری ولتاژ مصرف دستگاه می باشد که می توانید هزینه های مجموعه را از نظر انرژی محاسبه کنید. توجه به میزان مصرف انرژی دستگاه به شما کمک می کند به دنبال ابزارآلاتی باشید که در عین کاربری بالا فرایند جوشکاری را با کمترین انرژی مصرفی انجام می دهد. برای کاهش مصرف برق در دستگاه جوش هرچه زمان فرایند جوشکاری کمتر باشد از میزان مصرف انرژی آن نیز کاسته می شود همچنین استفاده از الکترود هایی با اندازه کوچک تر و وزن کمتر باعث مصرف انرژی کمتر می شود.